หลักสูตรวิทยาศาสตรมหาบัณฑิต สาขาการจัดการเทคโนโลยีและนวัตกรรมระหว่างประเทศ (หลักสูตร 4+1)
เป็นหลักสูตรที่มุ่งเน้นผลิตมหาบัณฑิตให้มีทักษะและความคิดสร้างสรรค์ในการสร้างนวัตกรรมที่ตอบสนองความต้องการของผู้บริโภค และสามารถพัฒนางานวิจัยให้มีคุณภาพเป็นที่ยอมรับทั้งในระดับชาติและนานาชาติ โดยสามารถนำผลงานวิจัยเดิมไปต่อยอดสู่นวัตกรรมเชิงพาณิชย์ เกิดเป็นผลิตภัณฑ์ที่สามารถจับต้องได้ มีมูลค่าสูงขึ้น สามารถต่อยอดไปสู่การเป็นผู้ประกอบการรุ่นใหม่ที่มีพื้นฐานความรู้และความสามารถในด้านผู้ประกอบการ และแรงงานในภาคอุตสาหกรรมสมัยใหม่ที่สามารถบริหารจัดการเทคโนโลยีและนวัตกรรม โดยเน้นการนำความรู้ด้านวิทยาศาสตร์ เทคโนโลยี-นวัตกรรม ศิลปศาสตร์ และด้านการบริหารธุรกิจมาบูรณาการเข้าด้วยกัน ใช้ภาษาอังกฤษในการเรียนการสอนทั้งหมดเพื่อรองรับผู้ประกอบการและผู้ดำเนินการด้านธุรกิจทั้งไทยและต่างชาติ ทำให้สามารถตอบสนองกับการเติบโตด้านจำนวนธุรกิจและการลงทุนในพื้นที่ได้อย่างมีประสิทธิภาพ
นักศึกษาสามารถลงทะเบียนเรียนวิชาเลือกกลุ่มใดกลุ่มหนึ่ง ดังต่อไปนี้ 1. นวัตกรรมช่องทางการตลาด (Marketing Channel Innovation) 2. นวัตกรรมทางมัลติมีเดียและเทคโนโลยีสารสนเทศ (Multimedia and Information Technology Innovation) 3. นวัตกรรมทางอาหารและเกษตร (Food and Agricultural Innovation) 4. ความยั่งยืนด้านสิ่งแวดล้อมและนวัตกรรม (Environmental Sustainability and Innovation) 5. นวัตกรรมทางวัสดุศาสตร์ (Material Science Innovation)
อ่านรายละเอียดเพิ่มเติม กรุณาคลิกปุ่ม “What You Study?” และ “Areas of Emphasis” ด้านล่าง
สำหรับนักศึกษา ที่เลือกกลงทะเบียนเรียนในกลุ่มวิชาเลือกที่ 7: การศึกษา ณ ต่างประเทศ (Study Abroad Track) สามารถใช้เวลาในภาคเรียนสุดท้าย เพื่อศึกษาและดำเนินงานวิจัย ณ University of Southern Denmark ราชอาณาจักรเดนมาร์ก
หลักสูตรนี้ จัดตั้งขึ้นภายใต้ความร่วมมือทางวิชาการระหว่าง วิทยาลัยนานาชาติ คณะวิทยาศาสตร์ คณะเทคโนโลยี และอุทยานวิทยาศาสตร์ มหาวิทยาลัยขอนแก่น
แนวทางในการประกอบอาชีพ
ผู้สำเร็จการศึกษา สามารถประกอบอาชีพเจ้าของธุรกิจส่วนตัว ที่ปรึกษาด้านนวัตกรรมการผลิตภัณฑ์และการดำเนินธุรกิจ นักวิชาการและวิจัยด้านการพัฒนาผลิตภัณฑ์และนวัตกรรม หรือสถานประกอบการต่างๆ ที่เกี่ยวกับงานด้านผลิตภัณฑ์ นวัตกรรม และการบริหารธุรกิจ
KKUIC students (3rd year to become 4th year) from the B.B.A program (Global Business, International Entrepreneurship, and International Marketing).
Levels | When to study | Duration | Total Costs (Thai students) | Total Costs (International students) |
Bachelor’s Degree | Year 4 | 1 year (2 semesters) | THB 3,600 (1,800/semester) | THB 3,600 (1,800/semester) |
Master’s Degree | Year 1 | 1 year (2 semesters) | THB 100,000 (50,000/semester) | THB 130,000* (65,000/semester) |
*International students will incur a tuition fee of THB 50,000 per semester plus an international student fee of THB 15,000 per semester.
Application period | Now-30 May 2022 |
Announcement of eligible candidates for interview | 1 June 2022 |
Online interview | 6 June 2022 |
Announcement of the application results | 8 June 2022 |
Start your request for admission to a 4+1 program following this link: CLICK>> Generate a user account to access the KKUIC application platform. Then, upload electronic documents to support your application. The required documents are:
1) A photo size 3X4 cm with no hat or sunglasses, taken within 6 months.
2) A copy of ID card (Thai applicant) or Passport (Foreign applicant)
3) A copy of Housing registration (For Thai applicant only)
4) A copy of academic transcript
4+1 B.B.A/ M.Sc. in International Technology and Innovation Management provides 2 study plans with 5 selected areas of emphasis, and an optional study abroad program.
Track 1: Indepent Study Plan (Plan B) This is a non-thesis program. Students also need to complete 6 required courses (18 credits), 4 elective module courses (12 credits), and an independent study course (6 credits).
Track 2: Regular Thesis Plan (Plan A2) This plan consists of 6 required courses (18 credits) and 2 courses selected from the list of elective modules (6 credits). Students also need to enroll in a thesis course (12 credits).
Study Plan
Plan A2 (Thesis) | Plan B (IS) | |
Year 4: First Semester | ||
IC 317 003 International Business Development and Networking | / | / |
IC 317 004 International Intellectual Property Law | / | / |
Year 4: Second Semester | ||
IC 317 001 Technology Creativity and Innovation | / | / |
IC317 002 Project Management and Product Development | / | / |
Year1: Third Semester | ||
IC 507 202 International Business Strategy | / | / |
IC 507 208 International Brand Communication | / | / |
IC 317 891 Seminar in International Technology and Innovation Management | / | / |
IC 317 005 Research Methodology in Technology and Innovation | / | O |
xx xxx xxx Elective Couse | / | / |
xx xxx xxx Elective Couse | O | / |
Year1: Third Semester | ||
xx xxx xxx Elective Couse | O | / |
xx xxx xxx Elective Couse | O | / |
IC 317 898 Thesis | / | O |
IC 317 897 Independent Study | O | / |
Module 1 : Marketing Channel Innovation
IC 317 016 | Business and Consumer Analytics |
IC 317 017 | E-Commerce, Technology, and Applications |
IC 317 018 | Digital Media Design for Business Practices |
IC 317 019 | International Retailing |
IC 317 020 | Current Issues in International Commercialization and Innovation |
Module 2 : Multimedia and Information Technology Innovation
IC 222 002 | Technology in Communication |
IC 222 006 | Multimedia Production |
IC 222 011 | Professional Image Management |
IC 222 012 | Television Journalism and Broadcasting |
IC 223 005 | Strategic Communications |
IC 317 006 | 3D Printing for Non-technical Innovators |
IC 317 007 | Creativity, Digital Innovation, and Applied Design |
IC 317 008 | Advanced Multimedia Communication |
Module 3 : Environmental Sustainability and Innovation
IC 307 001 | Biodiversity and Conservation |
IC 307 004 | Tropical Ecology |
IC 307 005 | Applied Microbiology |
IC 307 006 | Marine and Freshwater Environmental Biology |
IC 307 101 | Environmental Planning and Management |
IC 307 103 | Sustainable Development and Management |
IC 307 107 | Climate Change and Renewable Energy |
IC 317 009 | Natural Resources Technology and Innovation |
Module 4 : Food and Agricultural Innovation
TE 034 612 | Food Safety, Regulation and Law |
TE 035 031 | Introduction to Food Preservation |
TE 035 600 | Hygiene and Safety in Food Service |
TE 035 601 | Essential Knowledge in Food Technology |
IC 317 012 | Introduction to Food Technology and Nutrition |
IC 317 013 | Innovative and Product Development in Food Industry |
IC 317 014 | Food Processing Technology in Food Industry |
IC 317 015 | Quality Management System in Food Industry |
Module 5 : Material Science Innovation
SC 007 001 | Nanotechnology and Innovation |
SC 007 002 | Industrial Material |
SC 523 462 | Polymer Processing |
SC 523 418 | Introduction to Biomaterials |
SC 502 252 | Introduction to Energy Science |
SC 522 314 | Nanoscience and Nanotechnology |
IC 317 006 | 3D Printing for Non-technical Innovators |
IC 317 009 | Natural Resources Technology and Innovation |
IC 317 010 | Nanomaterials for Product Development |
IC 317 011 | Frontier Biomaterials |
COPYRIGHT 2019 KKUIC